Houtskeletbouw

HomeHoutskeletbouw

Bij A6 houtskeletbouw zijn we trots op onze expertise in houtskeletbouw. We geloven dat houtskeletbouw een moderne, energie-efficiënte en duurzame oplossing is voor de bouw van woningen en gebouwen. Op deze pagina zullen we je meer vertellen over houtskeletbouw en hoe A6 houtskeletbouw jou kan helpen bij het realiseren van jouw project.

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de constructie van het gebouw wordt gevormd door een skelet van houten balken en stijlen. Deze houten skeletten worden vervolgens opgevuld met isolatiemateriaal en bedekt met een buitenbekleding van bijvoorbeeld hout, steen of pleisterwerk. Het resultaat is een solide en energie-efficiënt gebouw dat snel en duurzaam kan worden gebouwd.

 

prefab voorzetgevel

De voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Ten eerste is houtskeletbouw zeer energie-efficiënt, dankzij de isolatie in de wanden en het dak. Dit betekent dat het gebouw minder energie nodig heeft om te verwarmen en te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten. Ten tweede is houtskeletbouw snel te bouwen, omdat het grootste deel van de constructie in de fabriek kan worden geprefabriceerd. Dit bespaart tijd en vermindert de bouwoverlast op de bouwplaats. Ten derde is houtskeletbouw duurzaam, omdat het hout een hernieuwbare bron is en het productieproces minder energie en CO2-uitstoot vereist dan traditionele bouwmaterialen zoals beton en baksteen.

Ons bouwproces

Bij A6 houtskeletbouw hebben we een uitgebreid bouwproces ontwikkeld om ervoor te zorgen dat onze gebouwen van de hoogste kwaliteit zijn. Ons proces begint met een gedetailleerd ontwerp in samenwerking met de klant. Vervolgens produceren we de houten skeletten in onze fabriek, waar we gebruik maken van moderne apparatuur en hoogwaardige materialen. De geprefabriceerde onderdelen worden vervolgens naar de bouwplaats gebracht, waar onze ervaren vakmensen de constructie assembleren en afwerken. We zorgen ervoor dat elke stap van het proces voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid.

bouwproces prefab
prefab sandwichelementen

Onze diensten

Bij A6 houtskeletbouw bieden we een scala aan diensten voor onze klanten. We kunnen je helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe woning, maar we kunnen ook bestaande gebouwen renoveren of uitbreiden. Onze expertise ligt in de bouw van woningen, kantoren, scholen en andere gebouwen van verschillende groottes en vormen. We bieden daarnaast ook verschillende opties voor afwerking en interieurontwerp, zodat je een volledig gepersonaliseerde ruimte kunt creëren die perfect past bij jouw wensen en behoeften.

Ontwerp jouw eigen woning

Bij A6 houtskeletbouw geloven we dat jouw huis een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Daarom bieden we een uitgebreide ontwerpservice waarmee je jouw eigen woning kunt ontwerpen en bouwen. Onze ontwerpers werken samen met jou om jouw ideeën en visie om te zetten in een concreet ontwerp, dat vervolgens wordt gebouwd volgens onze hoogwaardige standaarden. Of je nu op zoek bent naar een modern, strak ontwerp of juist een meer traditionele uitstraling wilt, we hebben de expertise en ervaring om jouw droomhuis te realiseren.

prefab woning
dakelementen houtskeletbouw

Houtskeletbouw of traditionele bouw?

Een veelgestelde vraag is of houtskeletbouw beter is dan traditionele bouw. Het antwoord is niet eenduidig, omdat het afhangt van jouw specifieke behoeften en budget. Houtskeletbouw is over het algemeen goedkoper en sneller te bouwen dan traditionele bouw, maar het is mogelijk dat het niet past bij het specifieke ontwerp of de locatie van jouw project. Daarom bieden we bij A6 houtskeletbouw beide opties aan en adviseren we je graag over welke optie het beste bij jou past.

Kies je voor casco of half casco?

Bij A6 houtskeletbouw bieden we verschillende afwerkingsniveaus voor onze gebouwen. De twee meest voorkomende opties zijn casco en half casco. Casco betekent dat we het gebouw alleen als ruwbouw leveren, zonder afwerking. Dit geeft jou de mogelijkheid om de afwerking en inrichting volledig zelf te bepalen en uit te voeren. Bij half casco leveren we het gebouw met bepaalde afwerkingen, zoals dakbedekking en gevelbekleding, maar de afwerking binnenin het gebouw laat je zelf uitvoeren. Deze optie geeft je meer vrijheid dan een volledig afgewerkt gebouw, terwijl het toch enige ondersteuning biedt bij de afwerking.

dakelement prefab
Woningen met plattegrond

Projectontwikkeling

A6 Houtskeletbouw is de partner op het gebied van ontwikkeling. Alle kennis van tekenen tot prefab tot afbouw hebben we in eigen huis. Ben je als ontwikkelaar, gemeente of een vereniging op zoek naar een betrouwbare partner? We komen graag met je in contact om de maatoplossingen met je te bespreken.

Modulair bouwen

Ben je bezig met ontwikkeling en heb je een ontwerp nodig? Bij A6 Houtskeletbouw verzorgen we je complete ontwerp voor modulair bouwen. Wanneer de plannen akkoord zijn, zorgen we ook voor de complete realisatie.

"A6 HOUTSKELETBOUW: SNELLER,DUURZAMER&KOSTENEFFICIËNTER! "
" A6 houtskeletbouw: sneller, duurzamer & kostenefficiënter! "
a6houtskeletbouw

A6 Houtskeletbouw | Snel, Eenvoudig & Kundig